Vineri, 13 februarie  , in sediul  “TheHobby ” ( 147 Erou  Iancu Nicolae) în Pipera peste 40 de persoane  au participat la o nouă  conferință   Accueil Français et Francophone de Bucarest pentru a urmări și a descifra live știrile românesti cu jurnalistul  francez JONAS Mercier .

Tema introductiva: Minoritățile naționale , o forță pentru România ?

La 16 noiembrie , românii  si-au ales noul președinte . Provent din minoritatea saxona , Klaus Johannis a fost puternic  sustinut si a  câștigat alegerile in 2014. Care este rolul minorităților în societatea românească ? Care sunt influentele lor în politică și cum sunt percepuți de către români ” tulpina ” ? Ei sunt acum douăzeci să fie recunoscute oficial . Fiecare are un reprezentant în Parlament . Jonas Mercier oferă o actualizare cu privire la acest aspect esențial al societății românești de prea multe ori redus la problema romilor în mass-media franceză .

Stabilit in Bucuresti din anul 2006 , Jonas Mercier este corespondentul in Romania a ziarului  francez La Croix și a cotidianul Le Soir din Bruxelles . De asemenea, el lucrează în mod regulat pentru Agence France Presse ( AFP) si colaboreaza cu mai multe ziare franceze si reviste , cum ar fi revista Alternative Internationales .