Paine/ Pizza/ Specialitati italiene pregatite cu drojdie naturala – maia

Paine-Pizza

the outcome

Acest atelier este destinat celor ce doresc sa invete teoretic si practic cum se poate face acasa un aluat mai sanatos – fara drojdie comerciala, din care se pot pregati diferite preparate de brutarie specifice Italiei. Vom face impreuna paine,/pizza/ ciabatta, focaccia, grissini – specialitati pe care le preparam pornind de la un numitor comun: aluatul pregatit cu drojdia naturalamaia.

Printre sorturi, boluri, faina si ingrediente speciale, participantii se amuza invatand pas cu pas cum sa pregatesti in mod traditional o paine gustoasa si sanatoasa.

Pe parcusul atelierului, cursantii mai mult sau mai putin pudrati cu faina, vor fi indrumati si invatati : tehnicile de manuire a aluatului, etapele de dospire, temperatura si timpul de coacere in cuptor.

Intr-o atmosfera de voie buna, acestia vor servi o gustare delicioasa din ceea ce vom coace in timpul atelierului!

 

 

Detaliile cursului

Vom invata sa pregatim aluatul de baza, vom coace si vom degusta specialitati italiene pregatite cu „drojdie naturală“, drojdie căreia anglo-saxonii îi spun „starter“ sau „sourdough“, francezii „levain“, iar bunicile noastre îi spuneau „plămadă“, „plămădeală“ sau „maia“ – în funcţie de zona ţării din care proveneau.

Pâinea si aluaturile astfel obţinute, aveau o savoare şi o aromă inconfundabilă. Prin acest atelier mirosul pâinilor coapte de noi, ne va aminti de pâinea coaptă în copilărie de bunicile noastre la ţară.

La final, participantii vor lua aluatul de pâine pe care sa il coaca in cuptor, retete, fisa de instructiuni, ustensile astfel incat sa poata începe imediat dupa acest curs sa isi faca propria pâine oricand doresc!

Cum se desfasoara cursul
Durata cursului
Alte detalii importante

OUTPUT/IMPACT:

RELAXARE
CRESTEREA STARII DE BINE
CONCENTRARE
STIMULAREA CREATIVITATII

Ce spun cursantii theHobby

  • A fost prima oara cand am participat la astfel de cursuri. Inainte, nu credeam ca am inclinatii artistice, insa atelierul la care m-am inscris mi-a schimbat parerea despre mine si m-au incurajat sa continui ce am invatat. Acum, stiu sa fauresc singura diverse lucruri, care imi infrumuseteaza si inveselesc casa sau pe care pot sa le ofer cadou. Am intalnit colegi noi si toti am simtit acest timp petrecut impreuna, invatand sa facem lucruri noi, ca pe o descarcare, o rupere de ritm!
    Angela Popescu, PETROM
  • Atelierul de paine este in primul rand un curs unic pe care nu l-am regasit nicaieri! Ma tenta sa imi fac painea acasa, insa ma cam intimida subiectul. A fost un curs practic si placut, pentru ca m-am relaxat muncind, cu mainile in faina, apa si drojdie. Cel mai mare castig? Acum pot sa pregatesc rapid painea acasa! Dupa curs, am hotarat sa devin brutarul familiei. Cu siguranta o rupere de ritm fata de stilul meu zilnic de viata, care m-a incarcat de energie!
    Daniela Ciocianu, OTP Bank
  • In numele colegilor va multumesc pentru activitatile frumoase si provocatoare pregatite. Am avut un team building reusit si va multumesc pentru colaborare!
    Alis Constantin – Project Manager
Andreea Sas

Viziunea theHobby

Aici, la The Hobby, stim ca pasiunile sunt mai mult decat o simpla modalitate de petrecere a timpului liber. Prin pasiuni, aflam mai multe despre noi insine. Invatam lucruri noi, ceea ce ne sporeste increderea in calitatile si in aptitudinile nostre. Ne exersam curiozitatea si creativitatea, ceea ce ne ajuta sa gasim solutii inedite oriunde: si acasa, si la birou, si in relatiile cu celalti, nu doar pe durata cursului sau a atelierului. Practicand un hobby, combatem rutina si stressul, ceea ce ne face sa incepem fiecare noua zi cu bateriile incarcate, sa fim mai productivi si sa vedem mereu lumea cu ochi noi.


- CEO theHOBBY-
Andreea Sas