the outcome
Acest atelier este destinat celor ce doresc sa invete teoretic si practic cum se poate face acasa un aluat mai sanatos – fara drojdie comerciala, din care se pot pregati diferite preparate de brutarie specifice Italiei. Vom face impreuna paine,/pizza/ ciabatta, focaccia, grissini – specialitati pe care le preparam pornind de la un numitor comun: aluatul pregatit cu drojdia naturala – maia.
Printre sorturi, boluri, faina si ingrediente speciale, participantii se amuza invatand pas cu pas cum sa pregatesti in mod traditional o paine gustoasa si sanatoasa.
Pe parcusul atelierului, cursantii mai mult sau mai putin pudrati cu faina, vor fi indrumati si invatati : tehnicile de manuire a aluatului, etapele de dospire, temperatura si timpul de coacere in cuptor.
Intr-o atmosfera de voie buna, acestia vor servi o gustare delicioasa din ceea ce vom coace in timpul atelierului!
Detaliile cursului
Vom invata sa pregatim aluatul de baza, vom coace si vom degusta specialitati italiene pregatite cu „drojdie naturală“, drojdie căreia anglo-saxonii îi spun „starter“ sau „sourdough“, francezii „levain“, iar bunicile noastre îi spuneau „plămadă“, „plămădeală“ sau „maia“ – în funcţie de zona ţării din care proveneau.
Pâinea si aluaturile astfel obţinute, aveau o savoare şi o aromă inconfundabilă. Prin acest atelier mirosul pâinilor coapte de noi, ne va aminti de pâinea coaptă în copilărie de bunicile noastre la ţară.
La final, participantii vor lua aluatul de pâine pe care sa il coaca in cuptor, retete, fisa de instructiuni, ustensile astfel incat sa poata începe imediat dupa acest curs sa isi faca propria pâine oricand doresc!
OUTPUT/IMPACT:
RELAXARE
CRESTEREA STARII DE BINE
CONCENTRARE
STIMULAREA CREATIVITATII