Atelier de Cozonaci

the outcome

Cozonacul este o prăjitură tradiţională românească, dar în egală măsură şi un desert bulgăresc (kozunak), sau un produs de patiserie italiană, numit „panettone”.
Indiferent pe ce meridian al lumii este băgat la cuptor, aroma cozonacului se simte mai ales de Paşte şi de Crăciun. În ceea ce priveşte cozonacul românesc, caracteristic este imensa varietate de reţete.
Cozonacul este, de fapt, o super-pâine, în care se adaugă, pe lângă mirodenii şi lapte, ouă, nucă, stafide şi alte umpluturi.
Este foarte posibil ca primul cozonac să fi fost făcut în Egiptul antic. Probabil că era îndulcit cu miere şi umplut cu seminţe. Grecii au preluat de la egipteni şi interesul pentru bucătătărie, şi drojdia de bere, şi aluaturile dospite. Cu certitudine grecii mâncau cozonac. Îl făceau cu miere, stafide şi nucă. Cozonacul grecesc se numeşte plakous.

Detaliile cursului “Atelier de Cozonaci”

Inaintea Sarbatorilor de Paste, va invitam la un atelier cu miros aromat de cozonaci!
O experienta care presupune o implicare 100% din partea cursantilor si in care demonstram, exersam si invatam impreuna reteta si tehnica realizarii unor cozonaci deliciosi si mai sanatosi, dospiti cu maia sau drojdie naturala – “surdough” cum o numesc englezii, “levain” cum o numesc francezii sau “plamadeala” cum o numeau bunicii nostri.
Alaturi de lectorul nostru venit din inima Ardealului, vom afla ca uneori cozonacul nu trebuie framantat , ci doar “ bagat in seama” cu multa atentie si dragoste si ca intotdeauna cozonacii facuti cu maia naturala vor fi mai gustosi si mai sanatosi decat cei pe care ii gasim atat de usor in magazine!

Cum se desfasoara cursul
Durata cursului
Alte detalii importante

OUTPUT/IMPACT:

RELAXARE
CRESTEREA STARII DE BINE
CONCENTRARE
STIMULAREA CREATIVITATII

Ce spun cursantii theHobby

  • Atelierul de paine este in primul rand un curs unic pe care nu l-am regasit nicaieri! Ma tenta sa imi fac painea acasa, insa ma cam intimida subiectul. A fost un curs practic si placut, pentru ca m-am relaxat muncind, cu mainile in faina, apa si drojdie. Cel mai mare castig? Acum pot sa pregatesc rapid painea acasa! Dupa curs, am hotarat sa devin brutarul familiei. Cu siguranta o rupere de ritm fata de stilul meu zilnic de viata, care m-a incarcat de energie!
    Daniela Ciocianu, OTP Bank
  • A fost prima oara cand am participat la astfel de cursuri. Inainte, nu credeam ca am inclinatii artistice, insa atelierul la care m-am inscris mi-a schimbat parerea despre mine si m-au incurajat sa continui ce am invatat. Acum, stiu sa fauresc singura diverse lucruri, care imi infrumuseteaza si inveselesc casa sau pe care pot sa le ofer cadou. Am intalnit colegi noi si toti am simtit acest timp petrecut impreuna, invatand sa facem lucruri noi, ca pe o descarcare, o rupere de ritm!
    Angela Popescu, PETROM
  • In numele colegilor va multumesc pentru activitatile frumoase si provocatoare pregatite. Am avut un team building reusit si va multumesc pentru colaborare!
    Alis Constantin – Project Manager
Andreea Sas

Viziunea theHobby

Aici, la The Hobby, stim ca pasiunile sunt mai mult decat o simpla modalitate de petrecere a timpului liber. Prin pasiuni, aflam mai multe despre noi insine. Invatam lucruri noi, ceea ce ne sporeste increderea in calitatile si in aptitudinile nostre. Ne exersam curiozitatea si creativitatea, ceea ce ne ajuta sa gasim solutii inedite oriunde: si acasa, si la birou, si in relatiile cu celalti, nu doar pe durata cursului sau a atelierului. Practicand un hobby, combatem rutina si stressul, ceea ce ne face sa incepem fiecare noua zi cu bateriile incarcate, sa fim mai productivi si sa vedem mereu lumea cu ochi noi.


- CEO theHOBBY-
Andreea Sas