the outcome
Cozonacul este o prăjitură tradiţională românească, dar în egală măsură şi un desert bulgăresc (kozunak), sau un produs de patiserie italiană, numit „panettone”.
Indiferent pe ce meridian al lumii este băgat la cuptor, aroma cozonacului se simte mai ales de Paşte şi de Crăciun. În ceea ce priveşte cozonacul românesc, caracteristic este imensa varietate de reţete.
Cozonacul este, de fapt, o super-pâine, în care se adaugă, pe lângă mirodenii şi lapte, ouă, nucă, stafide şi alte umpluturi.
Este foarte posibil ca primul cozonac să fi fost făcut în Egiptul antic. Probabil că era îndulcit cu miere şi umplut cu seminţe. Grecii au preluat de la egipteni şi interesul pentru bucătătărie, şi drojdia de bere, şi aluaturile dospite. Cu certitudine grecii mâncau cozonac. Îl făceau cu miere, stafide şi nucă. Cozonacul grecesc se numeşte plakous.
Detaliile cursului “Atelier de Cozonaci”
Inaintea Sarbatorilor de Paste, va invitam la un atelier cu miros aromat de cozonaci!
O experienta care presupune o implicare 100% din partea cursantilor si in care demonstram, exersam si invatam impreuna reteta si tehnica realizarii unor cozonaci deliciosi si mai sanatosi, dospiti cu maia sau drojdie naturala – “surdough” cum o numesc englezii, “levain” cum o numesc francezii sau “plamadeala” cum o numeau bunicii nostri.
Alaturi de lectorul nostru venit din inima Ardealului, vom afla ca uneori cozonacul nu trebuie framantat , ci doar “ bagat in seama” cu multa atentie si dragoste si ca intotdeauna cozonacii facuti cu maia naturala vor fi mai gustosi si mai sanatosi decat cei pe care ii gasim atat de usor in magazine!
OUTPUT/IMPACT:
RELAXARE
CRESTEREA STARII DE BINE
CONCENTRARE
STIMULAREA CREATIVITATII